Arno Schuitemaker - The Way You Sound Tonight - De Sloot
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Arno Schuitemaker – The Way You Sound Tonight

1 oktober 2022 van 21:00 tot 22:00

Weer te zien in Amsterdam! The Way You Sound Tonight van Arno Schuitemaker won in 2019 de Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie van het jaar. “Het is een van die theaterervaringen waarvan je verlangt dat die eeuwig voortduurt”, schreef de jury. 

In een poging om grip te krijgen op het onvermijdelijke verstrijken van de tijd, streeft The Way You Sound Tonight naar het vereeuwigen van een moment. Vijf performers gaan onophoudelijk door, gedreven door het pulserende ritme van adem en hartslag. Dag en nacht wisselen elkaar af. Vanuit een enkele beweging transformeert de voorstelling tot een intens meeslepende trip. Verleden, heden en toekomst bundelen samen, en ieder einde wordt een nieuw begin. 

De succesvolle voorstelling, gemaakt met lichtontwerper Jean Kalman en componist Aart Strootman, ging een aantal jaar geleden op het Holland Festival in première. Het was “één van de hoogtepunten”, volgens Cultuurpers.

***Luister hier naar de podcast die je meer vertelt over The Way You Sound Tonight.***

“Vijf dansers voeren in feite één beweging uit, in een eindeloze loep herhaald. Ook in de belichting is het cyclische briljant doorgevoerd.” Trouw ⭑⭑⭑⭑

“Arno Schuitemaker overtreft zichzelf met ragfijn The Way You Sound Tonight.” Cultuurpers 

“Beste voorstelling van het seizoen.” Theatermaker

Eten

Je kunt vooraf bij het culinaire pop up restaurant TestTafel van een vegan driegangendiner genieten. Zij zorgen ervoor dat je op tijd in de voorstelling zit. Reserveer de TestTafel Taster op hun website: testtafel.nl/

Credits
Concept en creatie: Arno Schuitemaker
Performers: Ivan Ugrin, Clotilde Capelletti, Emilia Saavedra, Stein Fluijt, Mark Christoph Klee
Dramaturgie: Guy Cools
Muziekcompositie: Aart Strootman
Lichtontwerp: Jean Kalman
Scenografie: Arno Schuitemaker en Jean Kalman
Fotografie: Piero Tauro

The Way You Sound Tonight is een productie van SHARP/ArnoSchuitemaker in coproductie met het Holland Festival, Chaillot – Théâtre national de la Danse, DansBrabant en Le Pacifique CDCN Grenoble ARA in samenwerking met CCN2 Centre chorégraphique national de Grenoble. Met ondersteuning van ICK Amsterdam en met dank aan Het Huis Utrecht. The Way You Sound Tonight is tot stand gekomen met bijdragen van Fonds Podiumkunsten, Fonds 21 en NORMA Fonds. SHARP/ArnoSchuitemaker wordt in de periode 2017-2020 meerjarig ondersteund door AFK (Amsterdam Fonds voor de Kunst).

© music: Deuss Music, Den Haag

€17,50