Blond & Cynisch - STURM & DRANG - De Sloot
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Blond & Cynisch – STURM & DRANG

5 november 2022 van 20:30 tot 21:30

STURM & DRANG is een bombastisch theatraal reisverslag van theatercollectief Blond & Cynisch.

Diep in de put van maatschappelijke machteloosheid stuit Blond & Cynisch op de Sturm und Drang: een achttiende eeuwse Duitse stroming van jonge kunstenaars die los wilden breken uit de strenge regels van hun tijd en pleitten voor emotionaliteit. Weg met de ratio! Tijd voor een hartstochtelijke revolutie! Klingelt gut, oder?

Vol nieuw ingeblazen moed stort het jonge collectief zich in de stroming. Niet langer te genuanceerd, te intellectueel, te elitair, te saai. Van nu af aan: bombastisch activisme! Maar hoe dieper ze zich in de Sturm und Drang onderdompelen, hoe meer ze erachter komen dat dit vaarwater misschien wel precies datgene is waar ze zich van proberen vrij te vechten. Maar… wat als het werkt?

Het jonge collectief reist door tuinhuizen, liefdesaffaires, taalbarrières, nachtmerries op synthesizermuziek en de vraag: wat betekent het om terug te vallen op iets ouds terwijl we op zoek zijn naar iets nieuws? Blond & Cynisch gaat op zoek naar een nieuwe Sturm & Drang: een emotionele, bombastische oplossing voor alle wereldproblematiek.

Blond & Cynisch is een theatercollectief bestaande uit Remy Meeuwsen, Esther Ymkje van Steenis en Emma Vermeulen. Samen zijn zij op zoek naar een nieuwe, intersectioneel feministische theatrale taal.

Credits
Concept, tekst & spel: Remy Meeuwsen, Esther Ymkje van Steenis, Emma Vermeulen
Eindregie: Linda Zijl
Schrijfbegeleiding: Jibbe Willems
Dramaturgie: Marloes de Jong
Techniek: Iris Rodenburg
Lichtontwerp: Pieter de Jonge
Scenografie advies: Calle de Hoog
In coproductie met: Theater Ins Blau
Met dank aan: Fonds Podiumkunsten, Zaal 3, Theaterhaus Jena, Lira Fonds, Helmut Hühn, toneelgroep Amsterdam, theatercafé De Richel, Judith Schuur, De Sloot

Eten
Je kunt vooraf bij het culinaire pop up restaurant TestTafel van een vegan driegangendiner genieten. Zij zorgen ervoor dat je op tijd in de voorstelling zit. Boek hier de TestTafel Taster.

€16,00