Casting - De Warme Winkel (voorheen toneelgroep Amsterdam) - De Sloot
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Casting – De Warme Winkel (voorheen toneelgroep Amsterdam)

20 juni 2022 van 12:00 tot 15 juli 2022 van 12:00

Eten
Voorafgaand aan Casting kan je op het terrein van De Sloot eten bij TestTafel. Speciaal voor de voorstelling serveren ze een driegangen vegan theatermenu dat gebaseerd is op de altijd lekkere, vaak experimentele, wekelijks veranderende zevengangendiners van TestTafel. Het theaterdiner begint stipt om 18.00 (let op, dit is aangepast omdat de aanvangstijd van de voorstelling is aangepast naar 19.30 uur). Op woensdag en donderdag ben je vanaf 17:00 al welkom voor een drankje, op vrijdag en zaterdag is het terras vanaf 13:00 geopend.

Reserveer hier.

Casting
Florian Myjer, Vincent Rietveld en Ward Weemhoff hebben jarenlang uitnodigingen ontvangen voor castings voor Nederlandse series, publieksfilms, arthouseprojecten en commercials. Deze haast encyclopedische email-inboxen vormen tezamen een staalkaart van de Nederlandse cultuur. Elke productie werd met ambitie geschreven, met hart en ziel geregisseerd en vol overtuiging gefinancierd, maar welk beeld doemt er op als je uitzoomt? Welke rolpatronen worden bevestigd of bevraagd? En waarom spreken we vol lof over Franse, Amerikaanse en Deense filmculturen maar wil het maar niet lukken met de Nederlandse?

Casting wordt een gespannen en ongemakkelijke auditie, waarin niet alleen de hoofdrolspelers worden beoordeelt maar ook de regisseur, de castingdirector en de netmanager. Macht, aantrekkingskracht en artistieke hoogmoed buitelen over elkaar heen in deze integere, maar scherpe analyse van de Nederlandse cultuur.

De Warme Winkel (voorheen toneelgroep Amsterdam) is een van de meest spraakmakende theatergezelschappen van Nederland, met baanbrekende producties voor zowel de grote als de kleine zaal. Daarnaast heeft hun werk op locatie veel stof doen opwaaien. Bij intieme producties in atoomkelders, kraakpanden, kringloopcentra of huiskamertheaters ontstonden de meest grensverleggende producties van toneelgroep Amsterdam. Dit is de eerste keer dat de nieuwe, driekoppige harde kern zo intiem met elkaar samenwerkt, in (eind)regie van de onvolprezen Warme Winkel-inspirator Marien Jongewaard.

De Warme Winkel (voorheen toneelgroep Amsterdam) was eerder op het Holland Festival te zien met Gavrilo Princip (2014), privacy (2016) en Gesualdo (2018). Voor hun voorstelling De Warme Winkel speelt De Warme Winkel won De Warme Winkel zowel de regieprijs en de prijs van de kritiek. In mei opende De Warme Winkel met theatercollectief BOG. bij station Sloterdijk de eerste Amsterdamse theaterbroedplaats: De Sloot. Een werkplaats voor theatermakers, met twee zalen, studio’s, ateliers en cafe/restaurant. Casting is de eerste voorstelling die daar zowel gemaakt is, als in première gaat. 

Credits

tekst, concept & spel Florian Myjer, Vincent Rietveld, Ward Weemhoff, Olesia Volodkova
eindregie Marien Jongewaard
decor Juul Dekker
lichtontwerp Scott Robin Jun
geluidsontwerp Marijn Brussaard
kostuums Bonnie Brandt
techniek Ewout Blanken
productie Joppe Kos
regie-assistent (stage) Daniek Overgaauw, Pace Veeger
coproductie Holland Festival
scenefotografie Sofie Knijff

Duur: 2 uur
Taal: Nederlands

vanaf €12