Ik heb gezongen op mijn moeders begrafenis - Roos Bottinga - De Sloot
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ik heb gezongen op mijn moeders begrafenis – Roos Bottinga

30 september van 20:15 tot 21:15


In Ik heb gezongen op mijn moeders begrafenis (en andere dingen waarop je trots kunt zijn) doet Roos Bottinga afstand van haar moeder. Of eerder: het rouwen om haar moeder. De voorstelling is een oprechte poging van een dochter om over haar moeder heen te komen. De dood, het leven zelf, de verwachting van perfectie, een onophoudelijk schuldgevoel, het opkijken tegen en oneindig houden van: wat het ook moge zijn, hierna zal ze klaar zijn. Omdat het moet. Of het lukt, is een tweede.

Bio: Roos Bottinga studeerde in 2022 af aan de Arnhemse Toneelschool. Ze liep stage bij SNACKBAR (12+ ) van Timothy de Gilde bij de Toneelmakerij en STUK VOOR STUK van de Theatertroep. Later maakte ze bij de Theatertroep ook DE MAN DIE ER GENOEG VAN HEEFT. Haar scriptie JE PAST NIET IN HET PLAATJE over hoezeer het vrouwelijk schoonheidsideaal nog steeds van invloed is op het werkveld werd in april 2023 in ingekorte vorm gepubliceerd onder dezelfde titel in de Theaterkrant (zie ook https://www.theaterkrant.nl/tm-artikel/je-past-niet-in-het-plaatje/). Met deze voorstelling maakt ze haar debuut als theatermaker.


Credits
Concept, tekst & spel: Roos Bottinga
In samenwerking met Mara van Vlijmen, Tjeerd Posthuma en het Janivofonds.

Met dank aan Joppe Klein en Olivier Kriek.LET OP: De Sloot heeft geen kassa-team. Als je vragen hebt over de voorstelling of je ticket, kun je het beste contact opnemen met het gezelschap.