Joske Koning - See Your Heart As A Rhythm - De Sloot
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Joske Koning – See Your Heart As A Rhythm

24 november 2022 van 20:30 tot 21:30

Je hart is een ritme. Een constante groove die veranderlijk is. Hoe ga je om met de tijdelijkheid van de liefde? Dit eigenzinnige duo neemt je mee in een concert als een klank-oorkaan, waarin je de pulse van je eigen hart ontdekt. Een openhartig concert waarin Joske Koning en Jasper Stadhouders zich met free-jazz, improvisatie en fysieke performance zich overgeeft aan de transformaties van het hart.

Joske Koning en Jasper Stadhouders. Energiek en eigenzinnig. Intuïtief en intellectueel. Perfectionistisch en rafelig. Geëmancipeerd en geïmproviseerd. Wie is wat of allebei alles tegelijk.

Dit duo kleurt buiten de lijntjes. In het theater en in de muziek. In liefde en in vriendschap. Ze leggen hun hart op tafel en gaan opzoek naar nieuwe vormen voor de relatie tussen man en vrouw. Want als die verandert, verandert de wereld.

Dit concert is grotendeels geïmproviseerd. Met technieken uit de free-jazz en beïnvloed door rock, pop, groove en polyritmiek creëren ze iedere avond een unieke muzikale trip. Geen concert wordt hetzelfde, geen moment zal zich herhalen. Net als de liefde zelf, urgent en kwetsbaar als iedereen die zich aan de liefde waagt.

See your heart as a rhythm is de nieuwe voorstelling van Joske Koning; deze up-and-coming theatermaker, actrice en zangeres maakt urgente, taboedoorbrekende, integere performances. In dit project werkt ze met Jasper Stadhouders, een van de meest uitdagende gitaristen in de hedendaagse jazz -en improvisatiemuziek.

Joske Koning (1989) studeerde af aan Toneelacademie Maastricht(2011) en T.I.M.E. master of musictheatre van de Veenfabriek en het Koninklijk Conservatorium (2014). Ze maakte DogWoman en is deel van muziektheatercollectief King Sisters, met haar zussen Annelie en Marthe Koning. Ze maakten Song of the Sisters (Best of Fringe 2018), Talking Songs en Rebuilding a voice. Met Jasper en Marcos Baggiani vormt ze poetryband the Selfkickers.

Jasper Stadhouders (1989) speelt elektrische en akoestische gitaar, mandoline en basgitaar. Hij is improvisator, componist, bandleider en concertorganisator. Hij komt uit een muzikale familie en staat al sinds dat hij 8 is op het podium. Jasper heeft jazz gitaar gestudeerd bij o.a. Maarten van der Grinten, Jesse van Ruller en Martijn van Iterson aan het Conservatorium van Amsterdam tussen 2004 en 2010. Hij heeft in Amsterdam en Berlijn zijn basis en speelt overal ter wereld.

CREDITS
Idee, creatie, zang, spel: Joske Koning / muziek en spel: Jasper Stadhouders / coaching: Mara van Vlijmen / productie: Ginger Verhagen / techniek: Woody Kilibarda / uitvoerend producent, trajectbegeleiding en zakelijke leiding: Productiehuis Hollandse Luchten i.s.m. Zaal 3 Den Haag  / mede mogelijk door: Alkmaar Maakt Het en Dioraphte

Eten
Je kunt vooraf bij het culinaire pop up restaurant TestTafel van een vegan driegangendiner genieten. Zij zorgen ervoor dat je op tijd in de voorstelling zit. Boek hier de TestTafel Taster.

€15,00