Let me tell you something you already know - Merel Severs - De Sloot
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Let me tell you something you already know – Merel Severs

26 mei 2022 at 21:00 21:55

Een talige, fysieke, en persoonlijke performance over diepgewortelde stereotypen van het man – en vrouw- zijn.

Velen herkennen de stereotypen van mannen- en vrouwenrollen niet. Dat is tekenend voor hoe diep ze zijn geworteld in de samenleving. Merel Severs gaat daar wat aan doen. Ze is woedend. Ze heeft het helemaal gehad met de witte, mannelijke normen. Ze kijkt met een argwanende blik naar alles wat ze tot nog toe als normaal beschouwde. Het is tijd voor opstand tegen de verwachtingen. 

In Let me tell you something you already know maakt Severs de diepgewortelde stereotypen van het man- en vrouwzijn zichtbaar. Ze schakelt soepel tussen ernst en humor en maakt zo zowel het pijnlijke als het absurde invoelbaar. 

Over Merel Severs
Theatermaker en performer Merel Severs (1991) studeerde in 2013 af als actrice aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze werkte als performer met verschillende artiesten en gezelschappen. In 2020 maakte ze haar debuut als maker met de solo Let me tell you something you already know, waarmee ze Best of Fringe 2020 won.

Haar werk is persoonlijk en confronterend. Het lukt haar ongemakkelijke thema’s met humor voor het voetlicht te krijgen en ontmaskert wat veel mensen liever verborgen houden. Ze zoekt naar radicale schaamteloosheid en het vieren van kwetsbaarheid. 

In de media
“Severs is een game changer. Ze kantelt het mainstream, mannelijke, heteroseksuele narratief. Dat doet ze op een waanzinnige, performatieve manier. Haar performance is persoonlijk en tegelijkertijd pijnlijk herkenbaar voor iedereen in de zaal.” – Jury Best of Fringe 2020

“Severs is een begenadigd fysiek performer die gemakkelijk tussen slapstick en ernst switcht, waardoor ze zowel de pijnlijkheid als de absurditeit van de heersende rollenpatronen belicht” – Theaterkrant

€10