SLOOT FESTIVAL VRIJDAG - De Sloot
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

SLOOT FESTIVAL VRIJDAG

12 mei Gehele dag

DE SLOOT IS JARIG!!!!!
Op vrijdag 12 & zaterdag 13 mei blazen we 1 dikke vette druipende verjaardagskaars uit tijdens het SLOOT FESTIVAL 2023. Het wordt het verjaardagsfeest van het jaar, want we toveren het terrein om tot een grote eclectische speeltuin met theater- en dansvoorstellingen van jonge en gevestigde makers, performances, muziekoptredens, installaties, DJ’s, obscure suprise acts in de diepste uithoeken van het terrein en veel, veel meer.

Een entreeticket kost €5,- en daarvoor zie je heel veel gratis (muziek)optredens. Voor een aantal theatervoorstellingen vragen we een extra bescheiden ticketprijs die direct naar de artiesten gaat.

Met o.a. De Warme Winkel / BOG. / Touki Delphine / Elmer / Arno Schuitemaker / Niko / SADETTIN K / Myrte Siebinga / Marijn Brussaard / Lisa Schamlé / TestTafel / De Sering / Dance Space Destiny / DJ No Plexus / Life of Ryan / REX / Maggie Symonds / Damaris de Jong / Manu Fica / Carmina Burrata / TEN Producties / Maartje Smits / Babs Lightyear b2b B.B.Jane / Lehmann (Gebrüder)

PROGRAMMA VRIJDAG 12 MEI
download hier het blokkenschema

17:30-18:00 OPENING: De Warme Winkel – voorproefje Brideshead Revisited door Florian Myjer en Abke Haring // Grote zaal
(gratis)
18:00-23:00 Marijn Brussaard – Touch the sky (doorlopende installatie) // Studio 3 (gratis)
18:00-23:00 Lisa Schamlé – Formula Cum (doorlopende installatie) // Kleine zaal (€5, ticket ook geldig voor de performance om 19:30 & 21:30)
18:30-19:00 Myrte Siebinga – NU VOOR HET ECHIE (cabaretvoorstelling) // Grote Zaal (€5)
18:30-21:00 Volkskeuken De Sering // De Sering (tussen €25-€35)
19:00-22:00 TestTafel 7 gangen menu // De Sering (tussen €25-€55) – hier reserveren
19:00-19:15 Damaris de Jong – KONT (performance) // Studio 1 (gratis)
19:30-19:50 Lisa Schamlé – Formula Cum (performance) // Kleine zaal (€5)
19:30-19:55 BOG. presenteert Cees – i (de letter i) // Studio 4 (gratis)
20:00-20:15 Damaris de Jong – KONT (performance) // Studio 1 (gratis)
20:30-21:20 Arno Schuitemaker – If You Could See Me Now (dansvoorstelling) // Grote zaal (€7,50)
21:00-21:15 Damaris de Jong – KONT (performance) // Studio 1 (gratis)
21:30-21:50 Lisa Schamlé – Formula Cum (performance) // Kleine zaal (€5)
21:30-22:00 Rex – surprise performance, come find me
22:00-22:30 Elmer (hiphopartiest) // De Sering (gratis)
22:30-00:00 Rik (DJ set) // De Sering (gratis)
00:00-01:30 DJ duo No Plexus // De Sering (gratis)
01:30-03:00 Life of Ryan (DJ set) // De Sering (gratis)

TIMETABLE

Toegangsprijzen
Toegang tot het terrein kost €5,-.
De meeste optredens en performances zijn gratis toegankelijk, maar voor een aantal voorstellingen vragen we een bescheiden extra ticketprijs. Dit varieert van €5,- tot max €7,50. Let op: als je een ticket koopt voor een voorstelling/performance heb je dus ook een terreinticket nodig.

Kaarten voor zowel voorstellingen als terrein zijn online en op het terrein te koop.

OPENING: De Warme Winkel – voorproefje Brideshead Revisited door Florian Myjer en Abke Haring // Grote zaal
17:30-18:00 (gratis)

Na het succesvolle Lady Chatterley’s Lover brengt De Warme Winkel opnieuw een Engelse literatuurklassieker naar het theater. Florian Myjer katapulteert samen met Abke Haring Brideshead Revisited de 21e-eeuw in.

De voorstelling staat op het Holland Festival en gaat op 7 juni in première in De Sloot. We openen het Sloot Festival met een exclusief voorproefje.

Marijn Brussaard – Touch the sky // Studio 3
18:00-23:00 (doorlopend, gratis)

(ENG) Multidisciplinary artist Marijn Brussaard shot more than an hour of footage of skies, clouds and sunrises with an iPhone 12. In this audio-visual installation, the outside world can be seen through a plexiglass screen. This simultaneously references Dutch landscape art and Apple screensavers. By bringing the natural elements inside a simulated reality is created, in which the distinction between real and artificial nature becomes blurred.

Lisa Schamlé – Formula Cum // Kleine zaal
18:00-23:00 – doorlopende installatie + performance om 19:30 & 21:30 (€5,-)

Formula Cum is een ruimte met beeldende kunst, fotografie, performance en een geluidsinstallatie. Er hangen zwevende auto-onderdelen in de lucht gehuld in cervixslijm, op de zijkant van de muren zie je foto close-ups van sexy auto-onderdelen. In het midden een vrouw die een motor streelt.

Concept: Lisa Schamlé Spel: Milou van Duijnhoven Soundscape: Marijn Brussaard

Myrte SiebingaNU VOOR HET ECHIE // Grote Zaal
18:30-19:00 – (€5)

Winnaar publieksprijs Amsterdams Kleinkunstfestival 2023

In de tragikomische voorstelling NU VOOR HET ECHIE speelt Myrte naast de rol van zichzelf (waar ze zich al jaren in heeft verdiept), allerlei verschillende personages. Van een kleuter die de lesstof als tweedimensionaal ervaart en inziet dat er systematisch dingen fout gaan, tot een juf die zelf soms ook wel de bevestiging van een glitter 3D sticker kan gebruiken, tot een Amsterdamse uitsmijter die de mensen eraan herinnert dat je niet kan worden ingehaald op je eigen pad. Het leven is namelijk te kort om er te lang over na te denken, maar te lang om er af en toe niet even goed bij stil te staan.

Op speelse wijze, en met een flinke dosis humor, neemt ze je mee in haar associatieve denkwereld, waar af en toe ook ruimte is voor een liedje en misschien zelfs een dansje. Dit alles doet ze natuurlijk niet alleen, ze wordt hierin begeleid door zichzelf.

Damaris de Jong – KONT (performance) // Studio 1 (gratis)
19:00-19:15 & 20:00-20:15 & 21:00-21:15

Kont heeft haar eigen juicekanaal, ze praat over alles en iedereen en heeft overal tips en tricks voor terwijl ze een sigaretje rookt. Ben jij benieuwd naar wat Kont allemaal te melden heeft? Kom kijken, het wordt juicy en bouncy!

TestTafel // De Sering
19:00-22:00

TestTafel, het onovertroffen culinaire vegan restaurant van De Sloot, serveert hun experimentele en wekelijks wisselende 7 gangen menu voor een donatie tussen €25,- en €55,-. Reserveer hier een tafel.

(op het terrein is ook nog ander eten aanwezig)

BOG. presenteert Cees – i (de letter i) // Studio 4
19:30-19:55 (gratis)

Vorig jaar tijdens de opening van De Sloot nam BOG. met een ceremonie en een knal verf afscheid van de voorstelling BEN. die wegens de pandemie niet het licht heeft kunnen zien. We legden het script te rusten in een glazen kistje dat bij hoge artistieke nood geopend kon worden. Enige tijd later ontving BOG. een ansichtkaart uit London en de vraag om iets met BEN. te mogen doen. Tijdens dit Slootweekend presenteert Cees Walburgh Schmidt zijn voorstelling i (de letter i) losjes gebaseerd op BEN.

Arno Schuitemaker – If You Could See Me Now (dansvoorstelling) // Grote zaal
20:30-21:20 (€7,50)

Drie performers vormen een ongedwongen clubdans geleidelijk om tot een duizelingwekkende golfbeweging en alles voelt als één brok samengebalde energie. Op het punt van maximale en bezwete inspanning neemt hun bewegingsstroom nieuwe gedaantes aan van oplichtende, steeds veranderende indrukken. Met ogenschijnlijke eenvoud zet If You Could See Me Now aan tot een andere, nadere blik.

Concept en creatie: Arno Schuitemaker Performers: Stein Fluijt, Ivan Ugrin, Mark Christoph Klee of Emilia Saavedra Dramaturgie: Guy Cools Muziekcompositie: Wim Selles Lichtontwerp: Vinny Jones Kostuums: Inge de Lange Techniek: Natasja Giebels, Vincent Beune

REX – The Sweet UN-Comfortability // surprise performance, come find me
21:30-22:00 (gratis)

How do you consume the queer body? 

Rex is a performance artist and drag-esque creature on stripper heals. Drowning in substances until we reach the place of the in-between. 
Their work and research is an exploration of this place of the in-between. An expansive, imaginative space, that holds a political and critical activism towards this capitalistic heteronormative society. How to create disruption? What is the bodily experience of living in this undefinable space? 

Elmer // De Sering
22:00-22:30 (gratis)

Sommigen zeggen dat Elmer het alter-ego is van producer en rapper Merel Pauw. Anderen zeggen dat Elmer de verloren zoon (of dochter, wat jij wil) is van hele gezellige sekte. Nog weer anderen zeggen dat Elmer dit door diens agentschap had moeten laten schrijven waarop Elmer dan weer zegt dat die hun bek moeten houden en zich niet overal mee moeten bemoeien.

Elmer is rapper, producer en het alter-ego van actrice en theatermaker Merel Pauw. Merel studeerde in 2018 af aan de toneelschool in ArtEZ, waarna ze mede het hiphop-theatercollectief DIEHELEDING oprichtte. Binnen DIEHELEDING leerde Merel zichzelf produceren, rappen, en schrijven, wat resulteerde in een wens om een solo muziekcarrière te starten onder de naam Elmer.

DJ duo No Plexus // De Sering
00:00-01:30 (gratis)

No Plexus is een genre-queer elektronisch duo. Vanavond zetten ze De Sering op z’n kop met een absurdistische popset d.m.v. een mix van klassiekers uit de 90s en 2000s en tracks die vorige week op het internet zijn verschenen. 

Life of Ryan, DJ set // De Sering
01:30-03:00 (gratis)

Life of Ryan creates dream-like sonic texture and bedroom pop. Informed by both mass culture and internet micro-scenes, Life of Ryan echoes early synth wave and experimental club music – intent on reaching states of ecstasy, escapism and transcendence.