Arno Schuitemaker: The End - part 2 - De Sloot
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Arno Schuitemaker: The End – part 2

27 oktober van 20:00 tot 21:15


The End – part 2

De essentie van intimiteit schuilt in ons vermogen om onszelf te herkennen in anderen. Met “The End – part 2” zoomt Arno Schuitemaker in op de onderlinge verbondenheid tussen individuen en gemeenschappen, ondanks de heersende verdeeldheid. Wat als intimiteit een aanjager kan zijn tot verandering, welke verandering dan ook.

Met een ander perspectief kunnen grenzen in openingen veranderen waarin we onszelf weerspiegeld en vermenigvuldigd zien. Maar hoe weten we of we werkelijk iemand zien wanneer we ons in een ander proberen te herkennen?

“The End – part 2” is een hybride, multidimensionale wereld waarin beweging, muziek, licht en stem versmelten met videobeelden, zonder enig gevoel van hiërarchie. Door een mix van live en opgenomen beelden vervaagt de voorstelling grenzen tussen het reële en het virtuele, tussen performer en toeschouwer, tussen zien en gezien worden.

Arno Schuitemaker: “Ik denk dat veel uiteindelijk neerkomt op het onderzoeken van onze behoefte en ons vermogen om naast elkaar te bestaan, en om onze relaties opnieuw vorm te geven en in balans te brengen. Dit kan betekenen dat we ons losweken van delen uit het verleden, van geesten die ons kunnen achtervolgen en het heden vertekenen, om vervolgens een nieuw hoofdstuk te beginnen.”

Met drie als opening tot veelheid en onderkenning van het belang van interpersoonlijke connecties, heeft Arno Schuitemaker drie performers uitgenodigd waarmee hij zowel persoonlijk als professioneel een geschiedenis deelt: Ivan Ugrin, Mark Christoph Klee en Angelo Petracca. Samen beginnen ze een spoor, een pad met een open eind.

Credits

Creatie: Arno Schuitemaker Gecreëerd en uitgevoerd door: Mark Christoph Klee, Ivan Ugrin, Angelo Petracca Licht ontwerp: Jean Kalman video: Gilbert Nouno Muziek: Aart Strootman Scenografie: Jean Kalman and Arno Schuitemaker Kostuums: Victor Klijsen Technisch producent: Maarten van Burken Techniek: Sander Schaart and Ruben Lijbers Publiciteitsbeeld: Lonneke van der Palen

The End – part 2 is een productie van SHARP/ArnoSchuitemaker in co-productie met Montpellier Danse als onderdeel van een residentie in Agora, International City of Dance, met ondersteuning van BNP Paribas Foundation, Centre Chorégraphique National de Caen en Normandie, La Place de la Danse CDCN Toulouse – Occitanie. Ondersteund door Fonds Podiumkunsten, Amsterdams voor de Kunst, Ammodo en Fonds 21.
LET OP: De Sloot heeft geen kassa-team. Als je vragen hebt over de voorstelling of je ticket, kun je het beste contact opnemen met het gezelschap, in dit geval via: communication@arnoschuitemaker.com