Via Rudolphi Producties presenteert nieuwer dan nieuwe makers - De Sloot
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Via Rudolphi Producties presenteert nieuwer dan nieuwe makers

Een voorproef van Het Debuut

Ieder jaar presenteert Via Rudolphi Producties veelbelovend theatertalent in Het Debuut. De nieuwe generatie theatermakers die de podia in de toekomst gaat bestormen. Pioniers waar je ongetwijfeld nog veel van gaat horen.

Tijdens de seizoensopening van De Sloot kun je genieten van een voorproefje van Het Debuut. Twee geselecteerde werken door een panel van professionals. Twee voorstellingen die een podium verdienen.

Het Showtje
Just van Bommel en Emma Adrianne van den Elshout
17:30- 17:50
19:30 – 19:50

Waar lig jij ’s nachts van wakker? Waar denk je aan als je midden in de nacht naar je plafond ligt te staren?

Emma en Just slapen beide slecht, in die nachten is het idee ontstaan. Een performance over kleine verwonderingen. Over elektrische fietsen die je met je telefoon kan ontgrendelen, en wat je dan doet als die telefoon leeg is? Waar gaat, na een grote ramp, al dat puin eigenlijk heen? Bijvoorbeeld hele gebouwen, dat kan je niet gewoon bij de plaatselijke stort neergooien, toch…? Waar gaan we hierna heen, en lijkt dat misschien op in een floating bad liggen met het licht uit?

Een tekstperformance over eenzaamheid. 

Emma Adrianne van den Elshout (1998) en Just van Bommel (1999) studeerden aan de Toneelacademie Maastricht, richting regie en performance. Zij vonden elkaar in de liefde voor lichtheid en tegelijkertijd inhoudelijke, persoonlijke onderwerpen én in hun nachtelijke overpiekeringen.

Concept & tekst: Just van Bommel en Emma van den Elshout Spel: Just van Bommel Regie: Emma van den Elshout Met dank aan: On Ice een theatermonoloog van Suzanne Grotenhuis, Toneelacademie Maastricht, Tobi Lakmaker, iemand op de Zeedijk, Annie en Koningin Juliana.

ADOLESCENTJE & ADOLESCENTJE
Theaterduo DIE TWEE: Myrte Siebinga en Thibaud Dooms
20:30-21:15

In deze tragikomische montagevoorstelling kruipt het theaterduo DIE TWEE in de huid van een reeks figuren die op het eerste zicht niks met elkaar te maken lijken te hebben, maar toch tegen hetzelfde aanlopen: ze hadden er meer van verwacht.

Van een baby in de baarmoeder met een reeds-ontwikkelde-burn-out, naar een huiskat die op zoek gaat naar zingeving tussen de gekende vier muren, tot een anonieme hulplijn voor mensen met wie het wel goed gaat.  Op speelse wijze nemen ze het publiek mee in hun absurde, associatieve denkwereld. Theater in haar oervorm, de verbeelding aan de macht!

Myrte Siebinga (1998) en Thibaud Dooms (2001) zitten beiden in hun afstudeerjaar van de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Myrte kwam via de MBO Theaterschool in Rotterdam op de Toneelacademie en Thibaud rondde eerst de opleiding Woordkunst-drama aan het Leuvense Lemmensinstituut af.

Concept & tekst: Myrte Siebinga en Thibaud Dooms Spel: Myrte Siebinga, Ziggy Knel Begeleiding: Yannick van de Velde

9 september 2022 Gehele dag