De Bijna-Gratis-Regeling - De Sloot

De Bijna-Gratis-Regeling

De Sloot is opgericht voor en door theatermakers en wil een plek zijn waar een nieuwe generatie makers groot wordt. De Bijna-Gratis-Regeling is bedoeld voor nieuwe makers die nieuw werk willen maken, maar geen geld hebben om een ruimte te huren. Voor een fractie van de prijs kunnen zij bij ons repeteren in een studio, maar ook gebruik maken van de Kleine Zaal. Voor een montage, maar ook voor het spelen van een voorstelling.

Voorwaarden om deel te nemen aan de Bijna-Gratis-Regeling: 

  • Je hebt als autodidactisch podiumkunstenaar enige ervaring met het maken van (podium)kunstprojecten óf komt van een kunstvakopleiding (ongeveer maximaal 3 jaar geleden). Dit blijkt uit een CV. Je bent geen student meer, maar professioneel of nog-niet professioneel bezig met het maken van podiumkunst.
  • Je hebt een plan voor een artistiek onderzoek of (voorbereiding van) een artistiek project en motiveert dit in maximaal 200 woorden. We gaan je voorstel niet inhoudelijk of op artistieke kwaliteit beoordelen, maar vinden het wel leuk om te weten wat je wilt gaan doen.
  • Je ontvangt geen structurele subsidie en je hebt voor dit project beperkte financiële middelen. Dit toon je aan met een simpele projectbegroting of ander financieel overzicht waar dit uit blijkt.

Hoe werkt het:

De Sloot kan twee dingen aanbieden:

1. repetitieruimte

Een repetitieruimte voor maximaal 3 weken aanééngesloten repeteren in een van onze studio’s. (korter mag ook). kosten: 17,50 per dag + eenmalig 30 euro schoonmaakkosten.

OF

De Kleine Zaal  voor montage maximaal 4 dagen, inclusief gebruik van het aanwezige licht en geluid.
Kosten: 30 euro p. dag + 45 euro schoonmaakkosten. 


2. Speelbeurt

2 dagen beschikking over de Kleine Zaal (1 montage dag & 1 speeldag) + ondersteuning van een technicus + 4 uur avond coordinator + gebruik van het kaartverkoopsysteem (zelf te beheren).  Hiermee kun je 1 speelbeurt realiseren, zodat je programmeurs/fondsen/hoge piefen kunt laten zien waar je mee bezig bent.
Kosten: 30 euro p. dag + eenmalig 45 euro schoonmaakkosten.

Periodes & deadline aanmelding

1 mei t/m 30 augustus – 10 april 

1 sept t/m 31 dec – 14 augustus 

Heb je de aanmelddeadline voor je gewenste periode gemist? Vul het formulier toch in! Als de ruimtes nog niet volledig bezet zijn, kijken we of we je toch iets kunnen bieden.

Na het ontvangen van je aanmelding nemen we contact met je op om te bespreken wat je precies nodig hebt. We proberen zo veel mogelijk aanmeldingen een plek te geven binnen de beschikbaarheid die we hebben op het moment van de deadline. Op het moment dat meerdere aanmeldingen met elkaar botsen wordt hiertussen geloot. Je hoort uiterlijk een week na de deadline of er plek voor je is en in welke periode. 

De kleine lettertjes

  • In overleg kan er gekeken worden naar het opknippen van een repetitieperiode in blokjes. Versnipperde dagen zijn echter niet wenselijk.
  • De repetitieruimtes zijn niet geschikt voor repetities met hard versterkt geluid, muziekinstrumenten e.d. De Kleine Zaal is dat wel. 
  • Als je project uitgroeit tot een volwaardige voorstelling, vermeld je De Sloot als sponsor / bijdrager aan je project op publieksuitingen (website, social media, flyers of posters).

* Deze velden zijn verplicht