De Bijna-Gratis-Ruimte - De Sloot

De Bijna-Gratis-Ruimte

De Sloot is opgericht voor en door theatermakers en wil een plek zijn waar de nieuwe generatie makers groot wordt gebracht. De Bijna-Gratis-Ruimte is bedoeld voor nieuwe makers die nog geen projectsubsidie hebben. Voor een fractie van de prijs kunnen zij bij ons repeteren in een studio, maar ook gebruik maken van de faciliteiten van de Kleine Zaal, voor een montage, maar ook voor een openbare voorstelling.

Voorwaarden om deel te nemen aan de Bijna-Gratis-Ruimte: 

  • Je bent podiumkunstenaar en komt van een kunstvakopleiding (ongeveer maximaal 3 jaar geleden) óf je hebt als autodidactisch podiumkunstenaar ervaring met het maken van (podium)kunstprojecten. Dit blijkt uit een CV. Je bent geen student meer.
  • Je hebt een plan voor een artistiek onderzoek of (voorbereiding van) een artistiek project en motiveert dit in maximaal 200 woorden.
  • Je ontvangt geen structurele subsidie en je hebt voor dit project beperkte middelen. Dit toon je aan met een simpele projectbegroting.
  • De repetitieruimte kan 1 tot 4 weken door 1 maker / collectief gehuurd worden. Er kan ook gekozen worden om een voorstelling te monteren in een van de zalen. Dat kan 1 tot 4 dagen per maker afhankelijk van behoefte.
  • De eigen bijdrage aan de Bijna-Gratis-Ruimte is € 17,50 per dag.
  • Na afloop van je repetitieperiode vermeld je De Sloot als sponsor / bijdrager aan je project op publieksuitingen (website, social media, flyers of posters) wanneer je project uitgroeit tot een volwaardige voorstelling.

Hoe werkt het:

Per kwartaal hebben wij plek voor ongeveer 3 makers. Meld je aan via ons webformulier voor 10 februari om je op te geven voor de eerste ronde (maart t/m mei). Selectie vindt plaats op basis van loting.

* Deze velden zijn verplicht