Marmoucha presenteert de muziektheatervoorstelling Na het Einde met het dynamisch duo Mohammed Azaay en Karim El Guennouni (De Varkensfabriek) in de hoofdrol en teksten van Enver Husicic.

Ontdek de intense interacties tussen twee tegenpolen in een wereld van mondiale spanningen en persoonlijke tragiek.
20:00 - 21:30
do 02 mei

Marmoucha presenteert de muziektheatervoorstelling Na het Einde met het dynamisch duo Mohammed Azaay en Karim El Guennouni (De Varkensfabriek) in de hoofdrol en teksten van Enver Husicic.

Ontdek de intense interacties tussen twee tegenpolen in een wereld van mondiale spanningen en persoonlijke tragiek.

“Prikkelende, scherpe dialogen en een muzikale omkadering die Na het Einde naar een hoger niveau tilt”
 Theaterkrant

“Inhoudelijk een voorstelling die er echt toe doet, die in het huidige harde en gepolariseerde discours broodnodig is.”
 Het Friesch Dagblad

“Na het Einde” is een bizarre, tot nadenken stemmende en bij vlagen hilarische voorstelling die maatschappijkritische, humoristische en filosofische elementen vermengt. Gesitueerd in in het jaar 2030, belicht dit dystopische stuk thema’s als verlies, pijn, haat, wraak en karma. Deze diepgaande muziektheatervoorstelling neemt het publiek mee op een emotionele reis en ontrafelt de intense en complexe interacties tussen Ali El Jabali, een islamitische fundamentalist, en Christiaan Benders, man met neonazistische overtuigingen. Wanneer Christiaan een cruciale lening nodig heeft om zijn bedrijf, Benders BV, te redden, stuit hij op een onverwachte hindernis: zijn aanvraag wordt afgewezen door Ali. Deze afwijzing ontketent een reeks gebeurtenissen waarbij professionele grenzen vervagen en persoonlijke overtuigingen in conflict komen. De discussie escaleert naar een verhitte confrontatie, culminerend in een fysieke strijd. Blijven hun werelden botsen, of hebben ze meer gemeen dan gedacht?

 

De voorstelling legt de intensiteit van menselijke emoties en overtuigingen bloot door de confronterende interactie tussen deze twee personages, die niet alleen tegenpolen zijn maar ook spiegels van elkaar.

 

“De anderen zijn in wezen precies wat we nodig hebben om onszelf te leren kennen”
– Jean-Paul Sartre, 1965.

 

Na het Einde is een tot nadenken stemmende en bij vlagen hilarische voorstelling met maatschappijkritische en filosofische aspecten. Gelijkertijd is het een interdisciplinaire muziektheatervoorstelling waarbij theater, muziek en video zijn geïntegreerd. En passend bij de Marmoucha-producties waar de focus ligt op eigentijdse interpretaties van de rijke muziektradities uit Noord-Afrika, het Midden-Oosten en de Méditerranée.

Na het Einde is geschreven door Enver Husicic en wordt begeleid door Mohamed Ahaddaf (ud), Mauricio Lobao (percussie & DJ) en Julia Rusanovsky /Sophie De Rijk (viool).

Cast & Crew:

Karim El Guennouni: Spel en regie/bijdrage tekst
Mohammed Azaay: Spel en regie/bijdrage tekst
Guus Boswijk: Regieassistente
Mauricio Lobao: Dj & percussie
Mohamed Ahaddaf: Ud & Componist
Julia Rusanovky/Sophie De Rijk: Viool & muzikant
Enver Husicic: Auteur theatertekst
Jofferey van der Vliet: Lichtontwerp, decor- en video-ontwerp
Mathiesse Coornaert: LichttechniekSilvana Nicoletta: Kostuumontwerpster
Anil Ramphal: Geluidstechniek
Taraneh Pouryousef Nobar: Productie
Peter Bander: Zakelijke leiding
Floris Mentink: Publiciteit en Marketing
De Zee Theaterproducties: Verkoop/Publiciteit
Pixel Universe: Opnames in studio & montage
ED ONER: Publiciteitsbeeld

€12,50
TICKETS
Locatie: Grote Zaal