Een verbinding door theater met Gaza
14:00 - 16:00
zo 05 mei

Mirror Soup Kitchen x de Sloot & de Sering

Een programma waarin de kracht van spiegelen door Mirror Soup Kitchen samen met de Sloot, de Sering en hun theaterpartners wordt gevierd.

Dit bijzondere programma begint met een eenvoudige soep, gemaakt op recept van Gaza Soup Kitchen, te eten op vier spiegellocaties door de hele stad. Deze soep dient als decor voor een geïmproviseerde theaterlezing waarbij een verbinding wordt gemaakt met een jeugdtheatergroep uit Gaza. Een maaltijd gespiegeld om werelden te verbinden.

Als voorafje worden er 14 films van precies één minuut lengte vertoond, gemaakt door kunstenaars van over de hele wereld, samengesteld door Seda Yıldırım van Werkplaats Typografie voor The One Minutes.

De opbrengst van de avond gaat naar Theatergroep Theatre Day Productions uit Gaza. Zij zijn al 35 jaar actief door op scholen en in opvangkampen theater te maken met kinderen, om zo ontspanning en een lach te brengen waar verlies, verdriet en angst zo ongelofelijk aanwezig zijn.


Mirror Soup Kitchen is een initiatief van Jasper van den Berg, Jet Sanders en Roel Wouters. Het collectief kookt soep die recepten spiegelt uit keukens in door oorlog getroffen landen. Alle opbrengsten gaan naar lokale initiatieven. Op 5 mei kun je de hele dag fietsend aansluiten bij de Mirror Soup Kitchen Karavaan. Die gaat langs De Uitkijk, De Sloot & De Sering, de Appel en Theater Bellevue.

Elke twee maanden brengt The One Minutes een nieuwe serie films van één minuut uit, waarin onze huidige tijd in bewegende beelden wordt onderzocht.

TICKETS
Locatie: De Sering